Toppturhelg på Svalbard

Toppturhelg på Svalbard

For mange kan en reise til Svalbard være en drøm. Men nå kan drømmen om å besøke den arktiske øygruppen på 78 grader nord bli virkelighet. Med egen guide, som kjenner de lokale forholdene, vil dere bli tatt med på en unik og spennende reise i de polare områdene. Med utgangspunkt i Longyearbyen kommer vi til å planlegge og gjennomføre toppturer etter værforhold, dyreliv og snøforholdene.

En reise til Svalbard er noe man gjør én gang i livet, men vi tror denne turen gjør at man blir bitt av polarbasillen – og den eneste kuren er at man må komme tilbake.

Båttransport i mai måned

Image 2 of 3

Svalbard – Norges mest eksotiske skidestinasjon

Svalbard er ei øygruppe som ligger på 78 grader nord. Norge har hatt suverenitet på Svalbard siden 1925. Den største øya heter Spitsbergen, og Longyearbyen er Norges administrasjonssenter i Arktis. I Longyearbyen bor ca. 2300 innbyggere fra flere nasjonaliteter. Terrenget rundt Longyearbyen og regionen Nordenskiöld Land har mange flotte skifjell noe som gjør at vi kan utnytte vær-, vind- og solforhold til det fulle.

Overnatting og mat

I Longyearbyen kan vi tilrettelegge for overnatting på flere av byens hoteller eller en egen leilighet med muligheter for å lage egen mat. Vi kan utvide programmet med spennende besøk til Isfjord Radio – en utpost med luksus i villmarken, en reise til den russiske bosetningen Barentsburg, hvor de fortsatt har aktiv gruvedrift eller toppturer nær den nedlagte spøkelsesbyen Pyramiden.

Longyearbyen har en rik kulinarisk meny å tilby besøkende. Restaurantene er av høy standard med gode måltider og et rikt utvalg av drikke. Vi anbefaler å teste alt fra den enkle og lokale gastropub-menyen til den fasjonable menyen på Huset med innslag av lokale råvarer som reinsdyr, sel og rype.

Hvordan er skikjøringen på Svalbard?

Svalbard har lite nedbør i løpet av året. Det gjelder å vite hvor man skal lete for å finne den beste snøen for å kjøre på ski. Snøen kommer som regel i desember, januar og februar med noen påfyll i løpet av sesongen. 

Logistikk og reisen til Svalbard

Det går direktefly fra Oslo til Svalbard. Enkelte flygninger har mellomlandinger i Tromsø. Siden Svalbard ligger utenfor Schengen må alle reisende ha med seg gyldig legitimasjon for innreise. For alle ikke-norske statsborgere er gyldig pass påkrevd.

På Svalbard er det kun 40 kilometer med tilrettelagt vei. Dette er primært bygd i og rundt Longyearbyen. Vi har tilgang til fjell med gode muligheter for å stå på ski direkte fra veien. Noe av det som gjør et besøk til Svalbard så unikt er at villmarken er rett utenfor døren, så vi trenger ikke reise langt for å finne steder som ikke er besøkt av andre med et unikt dyreliv underveis.

Pris

Veiledende pris er ca. kr. 19900,-. Dette inkluderer:

 • 4 dager med guiding
 • Sertifisert Svalbardguide
 • Sertifisert Tindevegleder eller NF-instruktør
 • 4 netter med overnatting på et av hotellene i Longyearbyen

Mat, drikke og leie av snøscooter / RIB kommer i tillegg.

  Fyll ut skjemaet, så vil vi ta kontakt med deg


  Jeg ønsker å motta nyhetsbrev med informasjon om kurs og turer

   Fyll ut skjemaet, så vil vi ta kontakt med deg


   Jeg ønsker å motta nyhetsbrev med informasjon om kurs og turer