Om oss

Svalbardguidene er spesialisert på å skreddersy naturopplevelser, og driver med kvalitetsturisme i små grupper. Små grupper i kombinasjon med erfarne guider muliggjør personlige tilpasninger på alle turer og kurs som tilbys av selskapet. Personlige tilpasninger er med på å ivareta sikkerheten og trygg ferdsel i utfordrende og sårbar natur. Svalbardguidene tilbyr aktiviteter som skredkurs, toppturer og langturer på ski, fotturer, brekurs, brevandring og kajakkpadling til gjester i Norge og på Svalbard.

Hvor er vi?

Vi holder åpenbart til på Svalbard, men er vi bare der? Nei, vi er også på fastlands-Norge, nærmere bestemt i Modum kommune på Østlandet. Svalbardguidene ble etablert da Espen og Marit bodde og jobbet på Svalbard samtidig. Vennskapet og jobben ble med til fastlandet da Espen flyttet. Marit er fastboende på 78 grader nord.

Vår styrke ligger blant annet i våre lokasjoner. Vår helårlige tilstedeværelse på Svalbard anser vi som uvurderlig, og en forutsetning for å kunne optimalisere kundeopplevelsen ved at vi kjenner de lokale forholdene akkurat nå. Vår hjemmebane sentralt på Østlandet er lett tilgjengelig for mange, og byr på skjulte perler skammelig nær hovedstaden. Her kan vi sammen legge grunnlaget for den ultimate Svalbardopplevelsen, eller enkelt og greit lære ferdigheter som kan komme til nytte i høyfjellet hvor enn det ligger. Suksess ligger i gode forberedelser og erfaring. Det er ingenting vi heller ønsker enn å tilrettelegge for at man kan gjennomføre trygge og gode turer.

Vår filosofi

Vi skal levere produkter av høy kvalitet slik at de er våre destinasjoner verdige. For å sikre kvalitet i alle ledd, og den gode opplevelsen, må aktiviteten få den riktige formen. Gjennom åpenhet, fokus på grundig planlegging,  omtanke og dynamikk underveis for å se den enkelte ønsker vi å sikre en tur du sent vil glemme. Det gjør vi ved å bli gode sammen. Vi har fokus på lokal verdiskapning. Vi verdsetter derfor gode samarbeidspartnere høyt. Et langt liv i naturen krever at sikkerhet kommer først. Også her er den gode planleggingen et viktig verktøy, og et absolutt krav for forebygging av uhell og ulykker. Årelang erfaring og bevissthet gjør at vi gjenkjenner faresignaler og har ryggrad til å agere når det kreves. Vi tror minner for livet skapes gjennom mektige naturopplevelser, mestring hos den enkelte og den gode stemningen.

Sertifiseringer og sikkerhet

Våre guider er høyt kvalifiserte og opptatt av å skape helt unike og uforglemmelige opplevelser for deg og ditt reisefølge. Sikkerheten tar vi på høyeste alvor.

  • Skredinstruktør fra Norsk Fjellsportforum
  • Breinstruktør fra Norsk Fjellsportforum
  • Autorisert Svalbardguide fra Visit Svalbard
  • Aktivitetsleder fra Norges Padleforbund
  • Skiinstruktør i alpint og freestyle fra Den Norske Skiskole
  • Operativt medlem i Røde Kors Hjelpekors
  • Godkjente turmeldinger hos Sysselmannen på Svalbard
  • Smittevernplan godkjent av Longyearbyen sykehus og Sysselmannen på Svalbard
  • Søk- og redningsforsikringer er inkludert på alle våre turer

Våre ansatte

Marit Øvstedal

Medeier, daglig leder og guide
Longyearbyen, Svalbard
977 65 297

Står det snø eller is på menyen, mener Marit at alt er rigget for at det kan bli en strålende dag. Etter 13 måneder i Antarktis som stasjonssjef på Troll tok hun seg en dugelig skiferie før hun flyttet til Arktis i 2016. Her er hun fortsatt, og har en glødende interesse for å dele ekte og usminkende opplevelser i Svalbards vakre villmark.

Nysgjerrig av natur, tok hun utdanning innen robotteknikk og medisinsk instrumentering. Etter studiene endte hun opp med jobb til sjøs, hvor hun kunne kombinere arbeidsliv og eventyrlyst. Livet offshore tok Marit til mangt et verdenshjørne, men mest av alt formet det henne i forhold til fokus på sikkerhet og risikovurdering. Noe av det beste som finnes, hevder hun, er å utvide andres horisont, bidra til mestring og skape øyeblikk som for evig blir med hjem.

Espen Øverdahl

Medeier og guide
Geithus, Norge
997 53 194

Født og oppvokst i havgapet på Andenes i Vesterålen med en barndom preget av mye tid ute i nordnorsk natur. Espen har en allsidig bakgrunn fra arbeidslivet innen kommunikasjon, markedsføring og friluftsliv. Han har en bachelor i realfag fra Universitet i Oslo. Espen flyttet til Svalbard i 2015 hvor han startet å jobbe profesjonelt i reiselivet etter ni år i Oslo, San Fransisco og Beijing.

Han er like glad i turer på havet som på høyfjellet. Sammen med Marit deler han lidenskapen for å vise vei til trygge og flotte opplevelser i naturen. Målet er å få turen til å føles ut som man er på tur med gode venner, selv om man nettopp har blitt kjent. I dag kombinerer Espen naturguiding med å ta fagbrev som Agronom og arbeid i landbruket fra et småbruk i Modum på det sentrale Østlandet med samboeren Linn og Border Collien Bobby.